ЗдравеПУЛС

Д-р Аргир Аргиров отново пое бившата Окръжна болница

Бившият общински съветник от ГЕРБ бе определен за новия изпълнителен директор на УМБАЛ-Пловдив

Доктор Аргир Аргиров се завърна на кормилото на бившата Окръжна болница. Бившият общински съветник от ГЕРБ бе определен от Съвета на директорите на УМБАЛ- Пловдив за изпълнителен директор на здравното заведение, след като днес  

Общото събрание на акционерите освободи от поста досегашния шеф д-р Иво Мильотев. То гласува и новия състав на Съвета на директорите, в който бяха избрани предприемачът Анести Тимчев, бившата народна представителка д-р Катя Попова и д-р Аргир Аргиров, прокурист на болницата.

Д-р Аргиров беше изпълнителен директор на лечебницата от 2009 до 2014 г., а преди това от 2000 до 2009 г. изпълняваше длъжността заместник-директор. През февруари той напусна местния парламент, след като бе назначен от Министерството на здравеопазването за прокурист с цел да оздрави финансово лечебното заведение. Оттогава до момента по данни на здравното министерство разходите са намалени с 9%, а задълженията на болницата са редуцирани с няколко милиона лева. Голяма част от дълговете са вследствие на  неизплатени надлимитни средства от страна на НЗОК.

Предстои още много работа, която е немислима без подкрепата на персонала, сам не бих могъл да постигна нищо, заяви изпълнителният директор. -Благодаря им за положените усилия в тази сложна ситуация. Уверен съм, че ако продължим да работим така сплотено и гледаме в една и съща посока, ще преодолеем проблемите, допълни д-р Аргиров.  

 

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина