Започнаха менторските дискусии за конкурса на Chivas

Под небето

Наградният фонд в конкурса на Chivas за социална бизнес идея от Пловдив е 1 милион долара

Борис Колев и Стефан Горанов са двамата ментори, които откриха дискусиите днес в Пловдив с младите предприемачи,  изявили желание за участие в глобалната инициатива The Venture WinTheRightWay на Chivas Regal.

Наградният фонд на конкурса е 1 милион долара и в него могат да представят идеите си всички, които имат проект, решаващ значим социален проблем и са навършили 25 години.

Първата среща, организирана специално, за да се ориентират българските предприемачи, се проведе днес 28 октомври 2015 г. в два панела сутрешен и следобеден в co-working пространството Hackafe в Пловдив.

Борис Колев е изпълнителен директор на CSR Bulgaria и почетен президент на Българската футболна форумна лига. Стартира от маркетинга и рекламата, но постепенно развива успешно проекти в сферата на социалното предприемачество и е убеден, че "Мисията на човек не е предопределена, той сам си я избира".

Стефан Горанов е създател на списание "Канапе" и едноименното студио.  Известен с мащабния проект "Инкубатор" за иновативни идеи в района на Капана, той беше беше локалният ментор на дискусията.  

В две сесии сутрин и следобeд двамата млади предприемачи съветваха кандидатите как да се подготвят и дадоха своя критичен  поглед. След общата дискусия всеки един от участниците можеше индивидуално да обсъди идеята си и разбере как да подаде апликационната форма на The Venture.

Следващите градове, които менторите ще посетят до 20 ноември 2015 г., са Стара Загора, Бургас, Варна, София и Русе. Записването за участие в срещите става на chivasdesk.bg.

Втората дискусия в Пловдив ще се проведе на 04 ноември, отново в Hackafe.
Социалното предизвикателство на Chivas тази година обхваща 29 страни и е важно участниците, за да успеят да спечелят част от наградния фонд, да представят по най-добрия начин своята идея, визия, положителния ефект за обществото и осъществим бизнес план.  
Крайният срок за участие е 1 декември 2015 г., като до 11 януари 2016 г.  журито ще определи полуфиналистите, а големият победител за България ще бъде известен до 18 януари. Подробностите за конкурса са на официалния сайт  www.theventure.com и Facebook страницата на Chivas Regal Bulgaria, в която ще бъдат споделяни новини от етапите на състезанието.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.