Под небето

Шнайдер Електрик и Джуниър Ачийвмънт стартират кампания „Активизирай се!“

Информационната кампания ще помага на младите хора за професионалната им реализация

Шнайдер Електрик, компания с награда „Работодател на годината“ и Джуниър Ачийвмънт България, признат новатор в образованието, дават начало на информационната кампания „Активизирай се!“. Кампанията е насочена към младите хора, особено към неактивните на пазара на труда, като подкрепя инициативата за работа и предприемачество. Основен партньор на съвместната инициатива на двете организации е Министерството на труда и социалната политика. 

Целта на „Активизирай се“ е да се дадат добър пример и адекватни източници на информация относно професионалното развитие на младежите. Кампанията ще продължи до пролетта на 2016 г.

В този период ще се създаде онлайн ресурсна библиотека на уебсайта на Джуниър Ачийвмънт България, която ще помогне на младите хора да бъдат по-активни в търсенето на своето професионално „аз“. Тя ще съдържа успешни истории на предприемчиви млади хора, разказани от Джуниър Ачийвмънт, Шнайдер Електрик и МТСП, както и съвети за професионална реализация в България от експертни източници. В рамките на кампанията ще бъдат представени различни политики на МТСП, насочени към младежите между 18 и 30 години. Библиотеката ще бъде постоянно обновявана и обогатявана с материали на ресурсната страница – www.aktiviziraise.jabulgaria.org. 

Шнайдер Електрик ще предостави свое специализирано съдържание и ръководства, издадени от компанията и подготвени за университети и професионални гимназии в страната. Младежите могат да достъпят от сайта и до вече представения в България Енергиен университет на Шнайдер Електрик – безплатна онлайн образователна платформа, достъпна от всяко място и по всяко време. Тя предлага над 350 курса по различни теми от сферата на енергийната ефективност – от базови съвети за дома, до силно профилирани курсове за фасилити мениджмънт и управление на енергията в индустриални условия, както и възможност за сертификат за Професионален енергиен мениджър (PEM). 

 “Подкрепяме кампанията "Активизирай се", защото вярваме в духа на предприемачеството. Да си активен и да полагаш грижа и усилия е в основата на нашия бранд. Като компания, глобален лидер в електроразпределението и автоматизацията, Шнайдер Електрик иска да внесе повече експертиза във всеки район на света, в който работи. Хубавото в България е, че виждам много квалифицирани хора – ако всички те са активни и дават най-доброто от себе си, успехът ще е неизбежен!”, сподели Кристоф де Лафарж, управител на Шнайдер Електрик за България, Албания, Македония и Косово.

За младите хора стартирането на нов бизнес може да изглежда много трудно, но не е и невъзможно. Затова като част от кампанията Джуниър Ачийвмънт България ще даде възможности за участие в различни инициативи на организацията, свързани с кариерното ориентиране и управлението на стартъп компании. 

„Активизирай се“ е още един начин да обърнем внимание на цялото общество, че всички ние имаме роля в професионалната реализация на младите хора у нас – с личен пример, с предоставяне на ресурси, дори с поставяне на темата на дневен ред. Като продължение на кампанията през следващата година имаме желание да надградим ресурсите, със създаване на тест за професионална ориентация, който да помогне на младежите ефективно да откриват своята професионална идентичност“, сподели Милена Стойчева, изпълнителен директор на Джуниър Ачийвмънт България.  

Кампанията „Актизивирай се!“ ще приключи през март 2016 г., когато в рамките на „Мениджър за един ден“ ученици и студенти, проследили кампанията, ще имат възможността да се докоснат до реалната работна среда и опита на водещи специалисти като прекарат еднодневен стаж в една от трите партниращи организации. 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина