Продават Гръцкото училище на Джамбаз тепе за 1,5 млн евро

Под небето

Продават се 915 кв. м. РЗП и още над 1000 кв. м. дворно място

Сградата е с регулация за обществени нужди и ресторант

Милион и половина евро – толкова е цената, за която се продава сградата на т.нар. "Гръцко училище" на склоновете на Джамбаз тепе над Понеделник пазара. Отскоро на нея е опънат транспарант с обява за продажбата. Продава се цялата 4-етажна постройка с разгъната застроена площ 915 кв.м., както и дворното място от 1029 кв. м. По-детайлната информация е публикувана на сайта на агенция "21 век". 

Сградата има дълго историческо минало, като на мястото е имало къща, в последствие става Централно гръцко училище през 19 век. През началото на 20 век сградата вече е Столарско училище. Сегашната постройка е изцяло наново изградена сграда по време на социализма. Планът е амбициозен – да се изгради голяма зала за тържества и различни изложбени пространства, свързани с тракийското наследство. Тя обаче остава недовършена и пустееща в сегашния си вид дълги години. Преди няколко години, в самото начало на пловдивското кандидатстване като Европейска столица на културата, сдружение "Изкуство днес" предложи тя да се превърне в Музей за нови медии и съвременно изкуство.

Освен видимата сграда на склона на тепето имотът включва лятна кухня и тоалетен възел. Статутът по регулация е сграда за обществени нужди и ресторант. Според обявата достъпът е добре уреден, като има и паркинг. 

Споделете ни във:

5 коментара за “Продават Гръцкото училище на Джамбаз тепе за 1,5 млн евро

  1. Освен тази грозотия има още две, които се вижда отдалеч …много добре знаете кои са …Партийния дом и една озъбена над Музикалното….Какво мисляът управниците на града ни за [email protected]?
    Май пак ще се изложим пред чужденците…

  2. РВ, сградата е започната преди 1989г., но реституцията слага край на строежа. Дано някой я купи и я довърши, че в противен случай ще я довърши природата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.