През Вселената с Иво Дионисиев

Под небето

Б.Т.Р. и Дани Милев на сцената пеят и свирят за Иво
Б.Т.Р. и Дани Милев на сцената пеят и свирят за Иво
Вместо сълзи - танци и песни
Вместо сълзи – танци и песни
Вселената е необятна, но и е толкова дребна, ако търсиш приятел някъде там. Защото близо 200 души откриха Иво Дионисиев. А той сякаш никога не е бил по-близо до тях, въпреки че вече го няма на този, нашия си свят.

Те викат мене, викат мене през Вселената

Иво дойде с духа си, с лентата на главата и металната пластика Уайтснейк на врата, с вечния си елегантен сарказъм и прелестно чувство за хумор. Пя, танцува и се весели с най-близките си навръх рождения си ден. Както миналата година, те почетоха не деня на смъртта му, а рождението му. Не да страдат, а да се посмеят в мислите и спомените. Направиха го отново в театъра- любимото място на Дионисиев, след радиото, естествено.

Екнал смях и земни сенки в слуха ми прозвучават
и ме будят и ме канят те
вечна безгранична обич в мен сияе
сякаш милион слънца
и вика мене, вика мене през Вселената!

Image title
Това е финалният куплет от „През Вселената“ на Бийтълс. Парчето бе флагман на вечерта и беляза край на рок концерта, на който за рождения ден на Иво свириха Б.Т.Р. и най-близките на радио гуруто пловдивски музиканти. Изненадващо на сцената излезе и Дани Милев, който опъна струните на китарата на една от песните на ливърпулската четворка. Импровизирането надсвирване организира дамата на Дио- Ева, с подкрепата на много приятели. В камерната зала бяха театрали, музиканти, култови диджеи, журналисти.
Моят свят не се мени, си казаха вместо наздраве всички след концерта, както звучи припевът на „През Вселената“. Защото Image title
приятелството се запазва и на оня свят, стига да е истинско, вметна някой от присъстващите.

Организаторите на рождения ден на Иво Дионисиев благодарят за подкрепата на КЦМ, Драматичен театър- Пловдив, Здравко Димитров, Верди, Хемингуей. А всички приятели благодарят на Ева за голямата й обич и огненото сърце. Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.