Под небето

Подгониха столипиновец от протеста срещу КТБ

Обвиниха го, че снимал с телефона си за Пеевски, полицията го изведе

Полицаи обградиха жителя на Столипиново, запалил напрежениетоЖител на Столипиново щеше да изяде боя на днешния протест срещу БНБ и институциите заради случващото се в КТБ. Мургавото типче снимаше с телефона си митинга пред сградата на Народната банка в Пловдив и в момента, в който се заговори за ДПС, двама души го хванаха за врата. Къв си ти бе. Защо ни снимаш. Пеевски ли те прати. Веднага изтрий кадрите, ядосаха се вложители в КТБ и фенове на Ботев, дошли да подкрепят собственика на Фенове на Ботев участваха в недоволствотоотбора Цветан Василев и да се застанат с лицата си срещу ДПС и Бареков. Аз нищо, нищо, опита се да се защити младежът. Видях личната му карта, пише, че живее на улица Джебел. Провокатор, изригна възрастен мъж и избута от групата от близо 50 протестиращи неканения. Поде го полицията и го изведе от събитието, за да не се стига до напрежение и припламване на искри.

Извеждат типчето с телефона от митингаЗащото такива до този миг нямаше. Събралите се пловдивчани поискаха скоростно отваряне на КТБ и оздравяване на банката чрез инвестиции от чужбина, новини за каквито се появиха в близките няколко дни. КТБ да отвори бързо, защото иначе ще пламне държавата. Тук ще седим до дупка. Даваме последен срок на институциите да си свършат работата до уречената дата, след това- съд и мегапротести. Защото заедно сме силни, а сме много. Ще ни подкрепят всички българи, когато заради апетитите на едни хора да откраднат една банка цялата система рухне. Не само ние, вложителите в КТБ сме застрашени. Всички висят, каза Марияна, една от малкото вложителки на протеста днес. Илия Зюмбюлев обясни слабото присъствие на хора с пари в банката с това, че квесторите забраняват протестите и заплашват служителите. В България цари пълна липса на държавност. Хората, на които трябва да се търси сметка се крият по кандидат депутатски листи, за да търсят имунитет. Прави го бившият финансов министър, който ще става депутат от ДПС, търси варианти и Иван Искров, обяви  Зюмбюлев. Затвор за гуверньора, изреваха другите протестиращи.

Те обявиха, че недоволството продължава до отварянето на банката. Очакват свикване на голям протест в София, където да се съберат всички пострадали от случващото се в КТБ.Зюмбилев обяви, че квесторите заплашват протестиращите

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина