Пловдивско видео в конкурс на Европейската комисия

Под небето

Image title
Пловдивско видео ще се бори за призово място в конкурс на Европейската комисия за най добър видео клип на тема   Европа в образи. Идеята на конкурса е да се представи Европа в оргинална светлина, въз основа на архивен материал за ЕС, съчетан с нови кадри, предоставени от участниците.  В клиповете  трябва да се изрази личната визия на авторите за положителните промени в Европа. Пловдивската лента Scent of wine and love търси допирни точки между между традиция и съвремие, чрез едновременното празнуване на Св. Валентин и Трифон Зарезан у нас.
Целта е да се разкрие както противопоставянето, така и допирните точки между родно и чуждо. Филмът представя лична визия за Европа и има за цел да привличе младежка публика от най-различен културен и социален произход. Може да подкрепите пловдивските творци на www.dailymotion.com/video/xckg6f_scent-of-wine-and-love_lifestyle. Специално създадено от  Европейската комисията жури ще изготви списък с трима финалисти, след като вземе предвид гласовете на интернет потребителите. Тримата финалисти ще бъдат поканени да участват на финала на фестивала  MPITV 2010, където ще представят видеоклиповете си по време на прожекция, арганизирана от Европейската комисия.
Филмът Scent of wine and love е дело на продуцентска агенция „Джейн”, автор Ваня Трингова, режисьор Камен Алексиев, със съдействието на КЦМ Пловдив.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.