Платиха тока на „Св. Марина“, PR балонът се спука

Под небето

Гръцки медии атакуват луксозния живот на българските духовници

Image title
PR балонът с неплатената сметка за ток на храм-паметник „Св. Марина“ се спука тази сутрин. Ден след тоталното фиаско на търга за Ролекса на г-н Николай Пловдивски, близо 3-те бона бяха осигурени скоростно, тъй като днес по обяд екип на ЕВН трябваше да дръпне шалтера на черквата. Средствата, за които толкова се вайкаха и църковни настоятели, и участници в цирка с Ролекса, бяха събрани за нула време. От монополиста излязоха с прес съобщение по казуса, а дори гръцки медии отразиха нелепицата с часовника на шефа на най-голямата епархия у нас и сметката за ток на митрополския храм.

В една държава, в която средната заплата е около 300 евро, не е изненада, че малко хора се интересуваха да купят златен Ролекс, който принадлежеше на епископа Николаос от Филипополис в България с „почваща” цена 5000 евро, пише defencenet.gr.
Епископът на Българската православна църква реши да продава луксозния часовник, за да плати сметката за ток в стойност 1300 евро на църквата на света Марина,за съжаление без успех. „По-добре да вляза в рая без часовник, отколкото в ада с часовник’’, коментира епископът в държавни медии на съседната ни държава. Българската православната църква приема често критика за натрупваното богатство. Скоро Кирил се явил пред вярващите в луксозна хибридина лимузина Lincoln MKZ, от която на отворен прозореца „хвърлеше” светена вода върху хората.
Всичко това под светлината на скоро направено изследване, което откри несломените връзки между Българската православна църква и един спектър от бизнес интереси, с които една църква не би трябвало да работи, допълват от defencenet.gr

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.