Парите от продажбата на терена под стадион Христо Ботев да отидат за спорт

Под небето
Д-р Илиев, д-р Кръстев и д-р ШишковУредите за спортуване в Пловдив са опасни за самите спортисти. Така даде старт на обща пресконференция на Реформаторския блок и Лекарския съюз д-р Георги Кръстев. Заедно с д-р Димитър Шишков и д-р Златко Илиев обсъдиха двете важни теми – здравеопазване и спорт. Те са категорични, че средствата от продажбата на терена под стадион Христо Ботев на футболен клуб Ботев трябва да бъдат насочени само и единствено към спортни дейности.
 
Адмирираме решението теренът да стане частна собственост, ние като дясномислещи сме ЗА. Това разбира се трябва да стане при ясни правила. Пловдивчани да бъдат информирани за целия процес. Можем да предложим къде точно да се обновят спортните зали. На Гребната база има много места, където условията са трагични. Не може да се раждат шампиони по този начин. Сега е моментът да ги подкрепим и да им предложим чудесни условия, каза д-р Шишков. Настояваме парите да отидат за места, които се рушат, допълни го д-р Кръстев.
Другата много важна тема бе здравеопазването и разпределянето на болници по нужда, а не по интерес. Държавата е абдикирала към здравните проблеми. Да има реална здравна карта е първо решение на проекта, твърди д-р Шишков.
 
Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.