Под небето

Община Пловдив дава две стипендии на ученици за космически лагер

Стипендиите покриват разходите по престоя, храненето и пътуването на децата

Space Camp Turkey e учебно-тренировъчен лагер, създаден през 2000 година по модел на NASA в гр. Измир, Турция. Лятната програма на Space Camp Turkey развива познанията на децата в науките астрономия, физика, математика, технологии, биология и други науки. Космическият център дава възможност на участниците да преминат през реална подготовка за мисия в космоса. Част от заниманията им включват работа с астронавтски костюми, пребиваване в изкуствена безтегловна среда, използване на тренажори за астронавти и на совалката Discovery, отглеждат растения в безпочвена среда и други.

Координатор на програмата Space Camp Turkey за България е Център за творческо обучение, който работи в тясно сътрудничество с тренировъчния център Space Camp Turkey вече 14 години.

Център за творческо обучение провежда редица дейности, свързани с ученето през целия живот и активно работи в сферата на формалното и неформално образование. Мисия на Център за творческо обучение е подобряване на образователна среда в България чрез развиване на ключови компетенции, разкриване потенциала, както на учащи, така и на обучители-специалисти, и отглеждане на конкурентноспособни кадри, успешни в професионалната и в социалната сфера на своя живот. Освен това Центърът работи активно и върху въвеждането на цялостен подход в общото образование, който разглежда физическите, умствените и социалните аспекти на цялостната личност на ученика.

Тази година Община Пловдив и Център за творческо обучение дават две пълни стипендии за участие в международния космически лагер на победителите от конкурс за есе или видео есе.

Конкурсът се провежда извън редовната годишна програма за набиране на участници, в рамките на новосформираното сътрудничество между Община Пловдив и Център за творческо обучение в областта на образованието. Стипендията покрива разходите по престоя, храненето и пътуването на децата (без допълнителни дневни пари).

За стипендиите могат да кандидатстват ученици на възраст между 9 и 15 години от Община Пловдив до 7 юни, които добре владеят английски език, тъй като обучението ще се осъществява само на английски. 

Желаещите за участие трябва да напишат авторско есе или видео есе на една от темите:

"Аз пътувам през „тунел“ на времето."
"Моята Земя след 300 години."
"Роботите – моите приятели."

Обемът на творбите за конкурса не трябва да надхвърля 500 думи или 5 минути, а кандидатурите се приемат онлайн преди изтичането на крайния срок – 00.00 ч. на 7 юни 2017 г. Резултатите ще бъдат обявени седмица по-късно – на 15 юни 2017 г. Отличените стипендианти ще участват в Space Camp Turkey от 6 до 12 август 2017 г.

Желаещите могат да кандидатстват за стипендия на сайта на Space Camp Turkey в България – http://spacecamp.cct.bg

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина