Национална кампания „Аз карам с каска!“ стартира на Велофест Пловдив 2013

Под небето

Image title
Image title
Национална кампания „ Аз карам с каска!“ стартира на Велофест Пловдив 2013 в неделя. Инициативата е на клуб „Крива спица“, който е и съорганизатор на най-мащабното колоездачно събитие у нас. Акцията на байкърите е в посока  подобряване на безопасността и културата на колоездене в градски и извънградски условия. Казано иначе – за повече колоездачи, малки и големи, каращи с каски.
Считаме и знаем от опит, че каската има първостепенна роля за безопасността на колоездача, както в планината, така и на пътя и в града. Многобройните счупени каски, лежащи в нашите гардероби, и в кошовете за боклук на „Велопарк Пловдив“, както и все още здравите глави на раменете ни, доказват това, подчертават Кривите спици.
Искате да участвате? Елементарно е – просто свалете файла с логото на инициативата и го използвайте за разпечатване на лепенки, флаери, плакати, фланелки и изобщо за каквото още се сетите, така че повече велосипедисти и най-вече деца и младежи, да го видят и да се замислят за собствената си безопасност. Файла можете да изтеглите от тук:
http://kriva.org/userfiles/download/az-karam-s-kaska.zip

Кривите спици ще открита Велофест Пловдив 2013 с демонстрации и уроци по планинско колоездене на Велопарк Пловдив. Те стартират в 9ч. В неделя. Веднага след това, в 11ч., започва масовото велошествие. Призоваваме всеки, който има колело, да се включи в парада на две гуми, за да покажем, че сме много. И да докажем, че Пловдив е велостолицата на България.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.