Лодка с колела в Панаира

Под небето

Image title
Лодка с колела е световна новост, която ще бъде показана на изложението „Природа, Лов, Риболов“. То ще се проведе от 28 март до 1 април 2012 г. в Международен панаир Пловдив. EzyBoat е с най-иновативния и уникален дизайн в морската индустрия, твърдят от фирма „Апекс ММ“, която представя у нас изделието на компания от Великобритания. Лодката има собствено напълно интегрирано ремарке, включващо колела, които се прибират в корпуса при приводняване. EzyBoat се сгъва наполовина и лесно се тегли от автомобил, тя може да плава с платна, с извън бордов двигател или с гребла, обясняват изложителите.

Другата световна новост са изкуствените примамки „Сакура“ за улов на хищни риби, които може да се видят на щанда на „Бент фишинг“.  Любителите на риболова ще се убедят в качествата на различни видове изкуствени примамки по време на демонстрации. Един от най-големите изложители в „Природа, Лов, Риболов“ – „Берета трейдинг“, сега участва не само с най-новите модели оръжие, но и с демонстрации на стрелба с въздушни пушки.  Сред атракциите са състезание по разглобяване и сглобяване на ловно оръжие за време, демонстрации с ловни соколи и стрелба с лък.

В експозициите на директни и представени фирми от България, Полша, Унгария и Холандия ще бъдат демонстрирани ловно оръжие, муниции и екипировка, риболовни принадлежности, оптически уреди, сонари, морски картографи и радари, GPS за лов, туризъм и спорт, спортно облекло и аксесоари, старинни оръжия, дивечови, рибни и горски храни и продукти, ловни трофеи и поставки за тях и още много изделия, свързани с лова, риболова, туризма и свободното време.

Съорганизатори на изложението  са Изпълнителната агенция по горите и Съюзът на ловците и риболовците в България. Те ще представят своята дейност за опазване на природата и развитие на туризма. Заедно с „Природа, Лов, Риболов“ в палата 3 на панаирния комплекс в Пловдив ще се проведе и Изложбата на общините. В нейната програма е  включена  конференция „Енергия, околна среда, климат и зелена икономика“, която се организира от Енергийна агенция – Пловдив, Международен панаир Пловдив и Асоциация на българските енергийни агенции на 30 март.

Също в рамките на Изложбата на общините за 28 и 29 март е предвиден безплатен семинар за обучение на общински експерти на тема „Подкрепа на енергийната ефективност в жилищния сектор”. Негови организатори са  Регионалният  екологичен център за Централна и Източна Европа и Асоциацията на българските енергийни агенции. Лектори от двете сдружения ще представят европейската и национална политика и законодателство в областта на жилищния сектор. Ще бъдат разяснени  финансовите инструменти и механизми за реновиране на жилищния фонд, технологията за създаване и реализиране на проекти, участието на местните власти и гражданите в тях. Семинарът се провежда по проект „Обучение за реновиране на Европа – Trainrebuild”, финансиран от програма „Интелигентна енергия” на Европейската комисия. 

С  „Природа, Лов, Риболов“  в панаира започва серия прояви, свързани с дома, семейството, свободното време и хоби, модата. На 28 март се открива и Специализираната изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари „Цветна пролет“, на 30 март – Италиански фестивал на красотата и прическата, на 31 март – Международни киноложки изложби C.A.C и  C.A.C.I.B., а всички те продължават до 1 април.
   

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.