КНСБ: Искаме развитие на летище Пловдив

Под небето

Екипът на аеропорта е намалял с 42-ма служители в последните два месеца

Синдикатите подават сигнал в Транспортното министерство заради пожарната безопасност в летището

Искаме развитие на летище Пловдив. Искаме аеропортът да има нови линии, да се развива икономически и да отваря работни места, вместо да свива екипа си, заявиха в един глас днес представителите на различните структури в КНСБ. Те свикаха пресконференция, за да коментират случващото се в летището и да изразят безпокойството си относно управлението му и неясното му бъдеще. В последните два месеца 42-ма служители са съкратени или напуснали по своя воля. Притеснени сме от това, което става, но още по- притеснени сме от това, което следва, заяви Боян Бойкински, председател на регионалния съвет на КНСБ. Той подчерта, че има нарушения в основанията за съкращение на голяма част от персонала и допълни, че синдикалната организация не е била запозната с причините за чистката.  Критериите за подбор са в нарушение на трудовото законодателство, каза още Бойкински.

Той представи и служители на аеропорта, които са членове на синдикалната организация. Те също не скриха притесненията си от случващото там и обезкървяването на екипа. И дадоха за пример докъде води тази кадрова политика- аварийното кацане през уикенда. Един от служителите е катастрофирал в критичната вечер на път за работното си място в 1.30ч. след полунощ, след като е бил вдигнат на пожар от директора на летището Щърбанов. Дали той осъзнава, че това е трудова злополука, попита Бойкински.

Синдикалистите разкриха, че подкрепят инициативата за развитие на летище Пловдив чрез фонда Феникс и че задължително трябва да се работи в тази посока. Трябва да се разбере, че на всеки 1000 души, кацнали на този аеропорт, се отварят 2 работни места в Пловдив, допълниха от КНСБ.

Синдикалистите разкриха още, че ще пуснат сигнал до Министерството на транспорта, тъй като са притеснени от пожарната безопасност на летището. От това звено за сигурност бяха съкратени хора с ценз, а на тяхно място са назначавани хора без такъв, разкриха от синдикалната организация.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.