Под небето

Десетки в паркур навръх Тодоровден във Войводиново

Image title
Десетки професионалисти се пуснаха в красив паркур навръх Тодоровден във Войводиново. На конната база „Хан Крум“ и тази година се проведоха традиционните състезания по прескачане на препятствия с коне и кушии. В надпреварата взеха участие над 30 състезатели. Преди турнира отец Георги благослови участниците и гостите на празника.

Това е най-хубавият празник за нас и е традиция. Само миналата година сме пропуснали.  Сега  въпреки лошото време решихме да го направим, каза Величка Дачева, която е главен счетоводител на клуб по конен спорт „Херос“.
Наградата за победителите тази година бе розетки за конете. Все повече са деца и младежите, които тренират конен спорт в България. Image title
Една от тях е Весела Костуркова, която е на паркура от седемгодишна. Сега не се притеснява да яхва кон. Запалил я е нейният баща.

 Георги Георгиев е старши треньор на клуба по конен спорт „Херос“ в село Войводиново тренира предимно деца и младежи, на възраст от 8 до 16 години.Конният спорт е различен, защото участват едновременно две живи същества, казва Георгиев. Този спорт се практикува повече от жени,  допълва заместник-председателят на Българската федерация по конен спорт д-р Крум Рашков, който бе гост на празника на базата във Войводиново. В момента се връщам от заседание на Европейската федерация по конен спорт. Там немската федерация направи обстоен анализ за развитието на конния спорт и мога да кажа, че основните хора, които го практикуват са жените. Близо 70 процента, добави Рашков. На конната база във Войводиново има 46 коня. От тях 30 са частни.Image title
Image title
Image title
Image title

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина