Ден на траур в СУ Васил Левски

Под небето

Двама психолози ще работят с учениците от спортното

Профилната снимка на Атанас Танков във фейсбук.Ден на траур в спортното училище Васил Левски е обявен за утре, 7 октомври, заради загиналите ученици  Георги Тасев и Николай Георгиев. Шофьорът на БМВ-то ковчег Атанас Танков също е възпитаник на училището. И тримата са десетокласници.  Само третото загинало момче не учи в спортното. По думите на помощник-директорът Вили Мицина  децата са от добри семейства, не са употребявали наркотици и алкохол и били добри ученици и спортисти.
 Атанас тренира академично гребане и дори има много медали. Вечерта преди фаталния инцидент трите загинали момчета били на гости в дома на Наско и пренощували при него. На сутринта те взели ключовете от стаята на по-големия брат на Атанас, който все още спял, а родителите им отсъствали от града. Тежката катастрофа е станала само на 200м от блока им. Неправоспособният шофьор се спасил на косъм от смъртта, заради въздушните възглавници на скъпото возило. По ирония на съдбата баща му изработва надгробни паметници. Атанас вече е в стабилно състояние и няма опасност за живота му.
С учениците от СУ Васил Левски ще работят двама психолози и педагогическия съвет на училището. Тържествата по повод 65-годишнината на школото, които трябваше да се проведат в края на седмицата, също са отменени.
Утре сутрин на Централните гробища ще се състои погребението на десетокласника Георги Тасев.
 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.