Данъчните конфискуваха 24 тона картофи

Под небето

Данъчните от звеното за фискален контрол на НАП Пловдив конфискуваха 24 тона картофи, стоварени на борсата в Първенец. Те вече се намират в складовата база на Агенцията по приходите под тепетата. Картофите бяха прибрани след като данъчните наложиха обезпечение на фирмата-получател на стоката и същото не бе платено в законовия срок.

Пататите влезли в страната през ГКПП „Кулата“, натоварени в тир, който е бил запечатан с пломба от служители на Националната агенция за приходите. Тъй като палетите не биват разтоварени на декларирания от шофьора адрес в София, а се озовават на стокова борса Първенец край Пловдив, инспекторите от звеното за фискален контрол налагат предварителна обезпечителна мярка върху продукцията. Задълженото лице е имало на разположение 72 часа да плати обезпечението и да освободи стоката за реализация, но понеже това не се случва, товарът е класифициран като изоставен в полза на държавата и преминава под разпореждането на контролните органи от НАП, обясняват от агенцията.

Служител на Агенцията за безопасност на храните взе проба от картофите,   която констатира, че те са годни за консумация. В следващите няколко дни те или ще бъдат реализирани на тържище, като средствата от продажбата им ще бъдат приход за бюджета, или със заповед на министъра на финансите ще бъдат безвъзмездно предоставени на социални домове, допълват след акцията от НАП.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.