Църквата победи архитектите в казуса Св. Кирик

Под небето

Върховният съд предаде комплекса в ръцете на Пловдивска митрополия

Църквата победи архитектите в съдебната сага за Св. Кирик. Днес състав на Върховния касационен съд отхвърли последната жалба на САБ срещу решението на Пловдивския апелативен съд, с което окончателно реши казуса в полза на Пловдивска митрополия. ВКС потвърди становището на предната инстанция и определи, че комплексът  и прилежащите му имоти са собственост на църквата. Върховните съдии са категорични, че от САБ не могат да имат претенции за собственост върху имота. Решението бе взето от състав с председател Бранислава Павлова и членове Теодора Гроздева и Владимир Йорданов. Двете страни в спора засега не са излезли с коментари по повод финала на битката. Знае се само, че Николай Пловдивски е обявил от няколко дни посрещане на мощи на Свети Николай Чудотворец в манастира на 12 март.

Споделете ни във:

16 thoughts on “Църквата победи архитектите в казуса Св. Кирик

 1. Не наричайте МУТРОполита „митро“полит, че може да се обиди, че го подценяват

 2. Крадливото „дядо“ Никола Методиев Двестаименов-Стоименов-Севастьянич (по съветски) ДАЖЕ НЕ Е ИСТИНСКИ ПРАВОСЛАВЕН МОНАХ, щом при пострижението не е приел монашеско ИМЕ, РАЗЛИЧНО ОТ РОЖДЕНОТО. Той е безблагодатен, бездуховен функционер на търговската корпорация „Арх-БПЦ“ и всички негови ПРЕДСТАВЛЕНИЯ НЕ СА СВЕЩЕНОДЕЙСТВИЯ, а просто любителско театро.

 3. БРАНИСЛАВА КРАЧУНОВА ПАВЛОВА-ЯМАЛИЕВА е съдията, който подари комплекса на архитектите „Св.Кирик“ на църквата. Журналисти, изписвайте целите фамилии на съдиите , а не половината от фамилията. Фамилията е авторитет и ориентир за родова принадлежност .
  Нека се знае кой е съдията.
  Той е част от историята и бъдещето на комплекса „Св.Кирик“. Също и :митрополит Николай Методиев Стоименов (Севастиянов), по -убедително звучи от дядо Николай.

 4. ЯСНО: КРИВОСЪДИЕТО НИ И ТО КАТО КРИВОСЛАВИЕТО.
  ЦЪРКВАТА БЕШЕ СИЛНА, ДОКАТО БЕШЕ НАРОДНА; ПРОТИВОНАРОДНАТА МУТРО.ПОЛИТ.ИЗИРАНА КОРПОРАЦИЯ “АРХОНТШИ-БПЦ” ЩЕ ЗАГУБИ И ПОСЛЕДНИТЕ СИ ПОСЛЕДОВАТЕЛИ, КОИТО ЩЕ ПРЕДПОЧЕТАТ ХАЛИФАТА ПРЕД МЕНТЕ-ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ НАШИ “НАБОЖНИЦИ” И БПЦ ЩЕ ИЗРАЗХОДИ СКОРО КАКВИТО ЦЕННОСТИ Е ДОРАЗГРАБИЛА ОТ БЪЛГАРИТЕ. СТАНИ, СТАНИ ЮНАК БАЛКАНСКИ! ДОЧУВАНЕ, ДО ВИДОВДЕН.

 5. стига с тези архитекти – всички бивши комунисти, лапачи на държавна хранилка искат творческа база за да почиват безплатно. не разбраха, че комунизма свърши. почивна база в манастир ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.