Под небето

Борисовата градина, 14 април

Gendo, www.vevesti.com
Image title
Бюлетин за премиерските и други обществено-политически изяви за днес, 14 април.

Ако нещо преобладава днес в Борисовата градина, това са камъните. Валят и отляво и отдясно. Достатъчно е човек да се позавърти из парламентарните лехички.
Днес се откри новата сесия на 41-вото народно събрание, която не предложи нищо ново като тематика. Основна тема – кризата и мерките срещу нея.
Както се оказа по думите на Волен Сидеров, когато Костов критикуваше ГЕРБ, говореше обърнат наляво. Когато Станишев критикуваше действията на управляващите, гледаше надясно. Първият обвини кабинета в ляв популизъм, вторият – в приоритет на зрелищата над хляба.
Самият Борисов на няколко пъти дава да се разбере, че с дясното ухо недочува, а с лявото не иска да чува.
Ако трябва да продължим в същия дух трябва да кажем, че според Лютфи Местан управляващите сега открили, че морето не е до колене. Като отговор Симеон Дянков заяви (откога чакам да се обади), че не било море, а блато и че сме затънали до гуша в него.
Тук му е мястото да кажа, защо управляващите приличат на хипопотам: затънали до гуша в блатото, и с ей-й-й такава уста!
Та Дянков заяви още, че ще стегнат всички обръчи и ще спрат течовете. Не знам как е в Щатите, но в България си има ясна поговорка по въпроса: „Където е текло, пак ще тече“.
„Сега да си на мястото на Сидеров“ – шушне завистливо депутат след дебатите по кризата. По-добре като баланс и Доган не може да го докара. Всъщност не е новина, че Сокола отсъства от парламента. Той си има други дертове. Според столичен вестник основният е как да се справи с вътрешната опозиция.
Накрая, за да свършат някаква работа, депутатите все пак се обединиха срещу загубите от 1.6 милиарда евро от замяната на дълга за 8 години. Още една констатация и още една ревизия. Но от нея парите няма да се върнат. .
От думите на вицето Цветанов пък се разбра, че управляващите са единодушни здраво да засадят промените в НПК в лехата на правосъдието. Според него цялата Изпълнителна комисия, начело с председателя Борисов стои на позицията, че не трябва да се съобразяват с мотивите на президента, защото държавата и обществото се нуждае от справедливост, бързо законодателство и бързо приключване на съдебните процеси.
Пълно единомислие има и в парламентарната група на ГЕРБ.
И малко хроника: Министерството на здравеопазването още няма гласуван министър. Ами при това здравеопазване не знам дали не му е достатъчен и младши експерт.
Станишев каза, че Коалиция за България щяла да продължи да бъде последователна. Въпросът е в какво? Защото от определен ъгъл звучи заплашително.
Дотук сякаш всичко е в рамките на познатото
Ако трябва да търсим някакъв симптом за мащабите на кризата и нейното отражение върху поведението на хората то е, че уважавана учителка по литература ограби банка.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина