Под небето

България сред световните сили в покера

200 хиляди нашенци избягаха от кризата с покер онлайн

Image title
България е на път да се превърне в една от световните сили в областта на спортния покер. Засиленият интерес към играта у нас се доказа на световното по покер, което се организира от PokerStars. През септември родният отбор се класира на трето място в квалификациите за World Cup of Poker,  чиито формат е подобен на мондиала по футбол. Според онлайн лидерите PokerStars бг играчите са едни от най- запалените в света.
Причината за големия интерес към играта е главоломното развитие на интернет турнирите, които анулираха хазартния елемент и превърнаха картите в спортно състезание с безплатен или много евтин достъп. Смята се, че в момента около 200 хил. българи са се регистрирали в електронните къщи. Доказателство, че световните лидери виждат потенциал в българската покер мисъл, е стъпването на гиганти на нашия пазар, които оперират с големи рекламни бюджети и купуват скъпи спотове по телевизиите. След като видяхме Борис Бекер на PokerStars по Нова, не закъсня навлизането и на по- малката къща за интернет игри Full Tilt, която завъртя свой клип.
Истинското доказателство за това, че играта се превърна в достъпно занимание за всички е фактът, че преди година покер се играеше от хора с големи възможности и залози. Сега доминиращият брой играчи са тези, които играят за удоволствие в турнири с вход от 50 цента или 1 долар.
Онлайн залаганията и покерът в мрежата в частност са един от малкото сектори, които  устояват на икономическата криза с растеж. Анализатори дори смятат, че в следващите години  записванията ще продължават да растат с шеметни темпове от порядъка на 20-22 процента. Като че ли икономическата криза помага на развитието на онлайн покера, понеже хората все по-често предпочитат да останат вкъщи и да си намират по-евтини забавления  вместо да излизат по ресторанти и барове.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина