Под небето

2500 училища сменят имената си

Учениците ще сменят документи по средата на учебната година

Тази учебна година ще бъде особено интересна за хиляди ученици, които ще се сдобият не с един, а с цели два бележника – един за първия учебен срок и друг за втория. Причината за това е закъснялата промяна на учебните заведения, която трябваше да приключи още миналия месец, но това така и не стана. Тъй като процедурата се проточи по-дълго от очакваното, през първата част от учебната година, учениците ще са с едни бележници, а по средата ще се наложи да си закупят нови, тъй като се очаква преименуването вече да е факт.

Това стана ясно от започналите родителски срещи в школата. Учителите съветват родителите да се запасят с по два комплекта ученически документи, а именно бележник и ученическа лична карта, за да не им се налага да обикалят книжарниците между отделните срокове.

На промяна на имената ще бъдат подложени над 2500 училища в цялата страна. Това касае Средни общообразователните училища, които вече ще се наричат само Средни училища, а абревиатурата се променя от СОУ на СУ. Освен подмяната на ученическите документи, школата ще трябва да подновят както дневниците, печатите и булстатите си, така и табелите, поставени върху самите сгради.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина