АктуалноГласовеГрадътЖивотИзбор на редактораМненияНовини

Стотици шестваха по Главната в защита на Пловдивския панаир

Викове „Панаирът е на Пловдив“ и „Мафия“ огласиха централната пешеходна част на града в навечерието на ключва общинска сесия

Стотици пловдивчани се събраха на неделния протест в защита на Пловдивския панаир. Исканията на гражданите бяха свързани с ключовата сесия на Общинския съвет утре, в която местната власт може да активира инструменти, с които да запази контрола си върху дружеството, което притежава и управлява Международния панаир. В противен случай той ще бъде изцяло погълнат от бизнесмена Георги Гергов.

„Мафия“, „Панаирът е на Пловдив“ и подобни призиви огласиха пешеходната част на града по време на протеста, който започна около 14 часа на площад „Стефан Стамболов“ пред Община Пловдив и продължи с шествие по Главната до площад „Съединение“.

Гражданите носеха различни плакати, свързани с двете политически сили, основен двигател на предаването на Панаира – ГЕРБ и Автентична лява БСП. Именно те саботираха в началото на годината сесия на Общински съвет, на която можеше да се вземе решение за блокиране на апорта от Гергов. Тогава те не осигуриха нужния кворум за провеждане на сесията, което се очаква да се случи и утре.

Гражданите все пак призоваха партиите да се вразумят и да вземат това важно за града решение за един от символите на Пловдив, който е и огромен апетитен парцел.

Сред протестиращите бе и издателят Манол Пейков, който припомни около 20-годишната сага с придобиването и поглъщането на Панаира от Гергов:

Протестът завърши на площад „Съединение“, където гражданите призоваха всички да се съберат отново утре на сесията на Общинския съвет в бившия Младежки дом.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

4 коментари

    1. Само ДЕСЕТИНА (=10=) са патериците подпиращи баскетБОЛНИЯ кадърник мозъклия, а не са две дузини =24= не преОвиличавай, ма!

      Измеждо тях има открояващи се величествено АрхеоКулТурист П.П. с Фабтика за изг7зици Пловдив’2229; несменяемото Чичовото СтеСто; ами Анестито, милото, дето колко много гафове и мисманаджмънт колко чудо ама …нейсе.

      Отделно за разстр… пардон, нека икономисваме боеприпаси че май ша ни трябват за Освобож… отделно за обесване с едно и също евтино въже са Глад“Архитект“ безконкурсен с карловска правоспособност ПОСЛУШНИК Ахрянов както и всички назначени Сановници в СелСъвета БЕЗконкурс = шуробаджанашки КАЛИНКИ / Общ.Предприятия; ОИнститути с Ректори и Доцентури; ИНСИНЕРАТОРИ . . . айде, че ми писна

      БългароСъвецкио МУТРО’ПОЛИТ’ик Мики Попа пък е отделен случай, най-тежък, оти него ТОП не го гърми в черупката с Биячите, а само ИГНОРИРАНЕ = ЗАГЪРБВАНЕ = заГЕРБване

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина