Ботев ПдГрадътНовини

Протест на феновете на Ботев блокира центъра на Пловдив в час пик

Променят маршрутите на 17 автобусни линии от 18 до 21 часа

Заради протестното шествие на феновете на ФК „Ботев“ – Пловдив от 18 до 21 часа се спира движението на всички автомобили по част от два основни булеварда в града.

Бул. „Шести септември“ се затваря от кръстовището с бул. „Руски“ до това с бул. „Цар Борис III Обединител“ и от там – до кръстовището с ул. „Никола Войводов“, а бул. „Цар Борис III Обединител“ – от кръстовището с бул. „Марица-юг“ до това с бул. „Христо Ботев“.

За този период от време се променят маршрутите на 17 линии от масовия обществен вътрешноградски транспорт – №1, 6, 7, 9, 11, 15, 20, 21, 22, 25, 26, 27, 37, 44, 93, 99 и 116. 

Привържениците на футболния клуб са уведомили Община Пловдив, че излизат на протест заради незавършения строеж на стадион Ботев. Те ще се съберат в 18 часа на площад „Съединение“, откъдето за пореден път ще предявят исканията. Феновете настояват стадион „Христо Ботев“ да бъде направен по първоначалния план –  изцяло покрит с козирка. Протестиращите настояват за пълна прозрачност при изразходването на финансите и за намирането на още средства, за да може „Колежа“ да отговаря на категория IV на УЕФА за провеждането на международни срещи от най-висок ранг.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина