БългарияЗдравеИзбор на редактораНовини

Проф. Момчил Мавров е избран за подуправител на НЗОК

Проф. Момчил Мавров е избран за подуправител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Кандидатурата му бе утвърдена в Парламента днес с гласовете на 103 народни представители. „Против“ бяха 83 депутати, нямаше „въздържал се“.

„Проф. Мавров има повече от 10 години професионален опит в системата на здравеопазването и в областта на управлението на здравеопазването, в управлението на НЗОК като председател на Надзорния ѝ съвет, в управлението на УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД, Пловдив, като заместник-директор по административните и икономически въпроси“, посочи при представянето на кандидатурата му председателят на здравната комисия Костадин Ангелов.

Единствената номинация за поста дойде от ПГ на ГЕРБ-СДС и предизвика 3-часов дебат в пленарната зала, както между управляващи и опозиция, така и между партньорите от управляващото мнозинство, а групите на Възраждане“ и „Продължаваме промяната – Демократична България“ влязоха в ожесточен спор.

Мандатът на подуправителя на НЗОК е до 30 ноември 2028 г.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина