НовиниТемида

Повдигнаха обвинения на шофьор на камион с близо 4 промила алкохол

Районна прокуратура – Пловдив предаде на съд обвиняем за управление на автомобил след употреба на алкохол – 3,83 промила

Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу Е.Д., на 58 г. Той е предаден на съд за това, че на 29.05.2023 г. в гр. Пловдив е управлявал моторно превозно средство – товарен автомобил, марка „Мерцедес Вито“, с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, а именно 3,83 промила на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство – престъпление по чл. 343б, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 29 май 2023 г. около 9 часа бил получен сигнал, че в гр. Пловдив е възникнало пътнотранспортно произшествие, при което се били ударили три автомобила, движещи се един след друг. На място полицейските служители установили, че катастрофата била причинена от товарен автомобил „Мерцедес Вито“, управляван  от Е.Д. Той се намирал най-отзад в колоната, като блъснал движещата се пред него лека кола „Опел Астра“, а тя се ударила в предния лек автомобил „Рено Клио“. Нямало пострадали хора.

При извършения тест с техническо средство „Алкотест Дрегер“ се установило, че Е.Д. е шофирал товарния автомобил с концентрация на алкохол в кръвта от 3,83 на хиляда. Другите двама водачи имали отрицателни резултати при пробите. Е.Д. е шофирал фирмен автомобил, който не е бил негова собственост, и чиято стойност към датата на извършване на деянието е 14 915 лева.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина