АктуалноГрадътНовини

Допълват пробива на Водната палата с велоалея

Проектът няма да засегне двора или оградата на Хуманитарната гимназия

Община Пловдив се ангажира да допълни проекта за пробива на Водната палата с велоалея в самия подлез, която да създаде връзка за колоездачите по бул. Марица Юг на моста на Панаира. Това стана ясно при днешната импровизирана пресконференция, на която няколко зам.-кмета дадоха отговори на множеството въпроси, свързани с така спорния проект.

Тази сутрин край Водната палата се организира протест от граждани, а реакцията на Общината в отговор на недоволството дойде по обяд пред самото кметство. Зам.-кметът по строителството Пламен Райчев дебело подчерта, че администрацията няма да се откаже от този проект, тъй като, след като бъде завършен, той ще донесе само ползи на града по негово мнение.

Зам.-кметът по екологията Анести Тимчев пък коментира, че на мястото на премахнатите заради пробива дървета ще има компесаторно залесяване, но не конкретизира къде. Той е категоричен, че заповедтта за премахването на дърветата е законосъобразна, но не пожела да коментира какъв знак е дал кметът на район Централен с отказа си да подпше въпросната заповед.

Пламен Райчев увери още, че проектът по никакъв начин няма да засегне двора или оградата на Хуманитарната гимназия.

Вижте какво казаха зам.-кметовете във видеата:

Вижте още видеото на Тони Стойчева от обекта, направено днес по обяд:

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина