АктуалноВластГрадътНовиниПод лупаРазследване

Бутат оградата на Хуманитарната заради пробива?

Сигнал, че изпълнението на пробива под кръстовището на Водната палата ще засегне оградата на двете училища, които се намират в квартала – Хуманитарната гимназия и ОУ „Княз Александър I-ви“, получихме в редакцията на Под тепето от разтревожени родители на деца, които учат там и граждани от инициативния комитет за ремонта на най-старата гимназия в България.

Унищожават голяма част от парковата зона на „Марица юг” заради пробива на Водната палата

Според пловдивчани, информацията за това е дошла от бившия зам.-областен управител на Пловдив Николай Василев (ПП), които участва в протестите срещу пробива.

„Строителното разрешение за пробива на Водната палата не е обжалвано.“

Това заяви днес зам.-кметът по строителството Пламен Райчев, при първата копка на Южния обходен колектор, която също премина при Граждански протест.

Пловдивчани атакуват пробива под Водната палата в съда

Заради сигнал на наши читатели попитахме вицето на Здравко Димитров дали оградата на Хуманитарната гимназия ще бъде съборена.

Пламен Райчев обаче се изненада от въпроса. Той заяви, че не може да отговори на въпроса дали оградата на Хуманитарната попада в обхвата на проекта и обеща, че ще го провери.

Това обаче е сигнал, че с него не са запознати в детайл дори хората на най-високо управленско ниво в общината.

„Дори да има някаква интервенция върху оградата, ние може би ще я приберем. Не съм сигурен обаче дали въобще се стига до оградата. Това трябва да го уточня”, добави Пламен Райчев.

Под тепето го попита и дали в крайна сметка има възможност да се запази кръговото движение на съоръжението, за да се запази левият завой. Именно липсата на леви завои в проекта за пробив под кръстовището на Водната палата създава високо напрежение сред пловдивчани.

„Аз напрежението по-скоро го разбирам в посока, че не искат да се реализира този проект. Има два фронта- единият казва категорично „Против” на проекта, а другият коментира кръговото и развръзките. Ако се изясни кой какво иска, и ние ще сме ясни, когато отговаряме. Проектът е почнал да се реализира. Има разбира се възможности това нещо да се случи, въпросът е, че това ще рефлектира върху цената, обществената поръчка, върху обследването на трафика, което сме правили. Не знам зали това ще е устойчиво, но техническа възможност има всякаква”, коментира Пламен Райчев.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

4 коментари

  1. Оградата е неразделна част от паметник на културата от национално значение, каквато е Хуманитарната!което значи, не се пипа!!!! Къде ще я приберете Гн Райчев??? По- голяма некомпетенстност едва ли има в това управление!

  2. Оградата е неразделна част от паметник на културата от национално значение, каквато е Хуманитарната! Къде ще я приберете Гн Райчев??? По- голяма некомпетенстност едва ли има в това управление!

  3. Такава вопиюща некомпетентност и невслушване в обществените настроения означават само едно – от години пловдивчани грешат в избора си на кмет (съответно и неговите сподвижници са със същия потенциал)! Жалко е, но нека на всеки кмет на този град тежи на съвестта изоставения на произвола на съдбата градски стадион „Пловдив“, както и липсата на стратегическо виждане за развитието на града като цяло! Не да строим гета в кварталите, а да се мисли за адекватна инфраструктура – пътища, велоалеи, пешеходни и паркови зони, водоснабдяване и канализация… и все така належащи за един град условия за живот!
    Този пробив е толкова ненужен и пълен с толкова неизвестни! А оградата на Хуманитарната гимназия къде ще я приберат от кметството!? Тя е строена далеч преди дори да са родени тези хора, които сега са ни управляващи града и е странно да допуснат разрушаването й и още по-странно „прибирането“ й!!!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина