АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Стаменов: Не му е сега времето за пробива на Водната палата

Кметът на района, в който се намира зоната, не е виждал проект на хартия

Строителството на пробива на Водната палата ще е пагубно за нашия град. Това заяви кметът на район Централен – Георги Стаменов, който за пореден път публично изрази своите притеснения относно изграждането на така спорния, и според експертите, обект. Стаменов изрично подчерта, че въпреки че е кмет на района, в който се намира зоната, той до този момент проект на хартия не е виждал. И добави, че въпросният проект е обгърнат в мистериозност.

„Ако стартира строителство там, Пловдив ще се превърне в град на пешеходците. Това е революционен проект, но не му е сега времето. Дори да бъде реализиран, от това, което научавам от медиите, става ясно, че лява развръзка на съоръжението няма да има. Което ще доведе до допълнителни проблеми с трафика в зоната. Можем да похарчим много пари и да не решим нито един проблм“, обясни кметът на Централен.

Той допълни, че ако бъде реализиран проекта, ще бъдат унищожени и страшно много паркоместа в района – в западната част от съществуващото кръгово кръстовище, както и в източната.

Днес се разбра още, че демонтираният вчера фонтан от колелото на Водната палата, е прибран в база на Градини и паркове и се съхранява там. Дали и къде ще бъде преизползван на този етап – никой не знае.

Георги Стаменов заяви, че ако има първа копка, то той няма да присъства на нея.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина