АктуалноГрадътЗелен градМненияНовиниОбщина Пловдив

Унищожават голяма част от парковата зона на „Марица юг” заради пробива на Водната палата

Парковата зона по бул. „Марица юг”, която попада в близост с Водната палата, ще бъде унищожена. Това е планирано заради изграждането на толкова спорния пробив на моста на панаира. Припомняме, че старт на проекта бе даден вчера, докато граждани крещяха „Оставка”.

На първата копка не присъства кметът на район Централен Георги Стаменов, който е твърдо против идеята на голяма община. Пред Под тепето той потвърди, че заради проекта зелената система в зоната, която попада в обхвата на проекта, ще бъде напълно осакатена.

Ще бъдат премахнати общо 63 дървета от източната и западната част на речния булевард, като 37 от тях ще бъдат отсечени, а останалите трябвало да бъдат преместени. Как точно ще се случи това, никой не знае, при положение че „Градини и паркове” често не успяват да засадят както трябва фиданки- пример за това са измрелите множество млади чинари по бул. „Марица север”, от моста на Герджика от Лекси.  

„По речния булевард около Водната палата ще има само плочки и бетон. Без спомен от всички тези дървета и зеленина там. Иначе визуализациите са много красиви”, коментира с ирония кметът на район Централен Георги Стаменов.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

2 коментари

  1. Гочито Стаменов не е поканен да присъства. А пък и тоя рай-кметове се вземат на много сериозно. Пълно недоразумение. Да си гледат поръчките за храна на детските градини да са по качественни, а не да гепат само.

  2. Дернев, питай Зикоту колко точно глоба ще платим заради недомисления инженерингов проект, който прави на инат и за да го върне на Тотев като му развали кръгчето

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина