Нощна смяна

Жоро Станилов учи бармани на психология

Майсторът на коктейла води лекции за историята на алкохола

Image title
Алкохолът отваря врати, за които доброто възпитание отдавна е изхвърлило ключа. На подобни максими ще учи курсантите си един от най-добрите бармани в България Жоро Станилов. Майсторът на коктейла, който е и автор на Под тепето, ще предаде откриваните с годините тънкости на занаята на ограничен брой мераклии да му “откраднат” занаята.
Едно от основните задължения на бармана е да усети клиента си, за да знае какво да му поднесе. Затова трябва да си малко и психолог, обяснява Станилов. Самият той е тръгнал от школата на братя Диеви и дълго време е работил при тях в „старото”Бачи на бул.Дунав, по известно още като заведението с най-добрия сервиз в града и сборно място на  красивите момичета от френската гимназия. След това е трупал стаж при един от новаторите в заведенията Владо Вишански. В момента често може да бъде видян зад бара на собственото си заведение “Сабай”.
Учениците на Станилов ще се потят не само над ученето на рецепти но и в умението да накараш клиента да се чуства специален. Кандидатите ще бъдат обучавани в реална обстановка на работещ бар с истински клиенти, а завършилите успешно курса ще получат международна диплома. Момчетата и момичетата ще водят записки за историята на алкохола, видовете, дестилацията и начините на съхранение, ролята на езика на тялото, тона на гласа и начина на презентиране на питието. Съвременният барман трябва да е психолог- манипулатор каращ хората да се чустват добре, докато консумират любимото си питие, разказва Жоро, който е обучавал бармани в цяла България.
За записване: [email protected]

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина