БългарияЪндърграунд

Новите лица в УС на Пловдив 2019 – надпратийни и индиректно свързани с културата

Кметът отрече да е говорил с Никола Добрев и Снежана Фурнаджиева лично

Очаква се това да бъдат обществено доказани личности, които по-скоро да бъдат помолени да работят за каузата

Преговорите за намиране на нови попълнения за Управителния съвет на Общинска фондация „Пловдив 2019“ вече са стартирали, стана ясно днес. По думите на кмета Иван Тотев, който заема председателското място във въпросния орган, вече е проведена среща с лидера на „Съюз за Пловдив“ Дани Каназираева и хората й са дали няколко предложения, разказа Тотев.

Той отказа да говори с имена за обсъжданите предложения.

„Не мислете, че става дума за партийни предложения. Хората, които търсим трябва да не са партийно обвързани, да не са участвали активно в партийния живот преди и сега, а свързани с културата по индиректен начин. Например с меценатство,“ коментира градоначалникът. Според него става дума за хора, които да бъдат помолени да участват със своите опит и знания в този проект, и които осъзнават неговата важност и са готови да участват в каузата.

След това Тотев допълни, че ПП ГЕРБ ще предложи само една личност, но журналистите няма как да разберат коя е тяхната кандидатура. Кметът отрече да е говорил с Никола Добрев (инж. д-р, предс. на СД на КЦМ ) и Снежана Фурнаджиева (художник, предс. на ДПХ) лично и добави, че това не означава, че те не са подходящи за членове на УС.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Кога Тотев ще си намери съветници ,които разбират от изкуство? Трябва ли да се изредят всички любители за да стигне до сериозните познавачи.Пловдив 2019 се очертава голяма излагация.По голяма от излагацията на бг павилион във Венеция с работите на Рашидов.
    Заложете на съвременното изкуство,че ще станете за европейски смях.Пейзажчета и натюрмортчета са за селяндури а не за такова събитие

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина