АктуалноГрадътКултураНовини

Диан Чобанов поема Операта в Пловдив

Диан Чобанов ще бъде новият директор на Държавна опера – Пловдив. Той поема временно длъжността от Нина Найденова до провеждането на конкурс, а Найденова ще бъде част от Съвета на директорите в НДК. Маестро Диан Чобанов работи от дълги години в Пловдив, като от над 10 години е и музикален директор на операта. Ето какво сподели досегашният ръководител на пловдивската опера Нина Найденова:

Бих искала да споделя с Вас, че от месец Февруари поемам нова работна позиция като член на Съвета на директорите на НДК, където ще работя за развитието на нови културни политики. През всичките тези години, в които бях начело на Опера Пловдив, неизменно до мен като съмишленик и творчески стратег бе Диан Чобанов. Именно затова най-логичният избор на Министерство на културата, бе Маестро Чобанов да заеме поста временно изпълняващ длъжността Директор на Опера Пловдив. Заявявам искрената си подкрепа в пътя му на Директор като оставам част от управленския екип. Продължаваме да ръководим творческата политика на операта заедно.

Оставам вярна на каузата изкуството, което създаваме да дарява послания и духовност и Опера Пловдив да продължава да бъде пример с творческата си мисия.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:–- https://do.my/biox

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина