КриминалеНовини

ВСС избра единодушно Иван Калибацев за председател на Районен съд – Пловдив

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет избра единодушно с 11 гласа „за“ Иван Калибацев за председател на Районен съд – Пловдив. За него това ще бъде втори мандат на този пост.

Иван Калибацев има близо 15 години общ юридически стаж. Работил е като председател на Районен съд – Асеновград, а от 15 юли 2013 г. е административен ръководител – председател на Районен съд – Пловдив.

Той кандидатства за длъжността, мотивиран от своя професионален опит и постигнати резултати като ръководител на един от най-натоварените съдилища в страната. По време на изслушването пред Висшия съдебен съвет съдия Калибацев говори за това, че Районен съд – Пловдив е един изключително сплотен колектив. Сподели за трудностите при намиране на качествени кадри за съдебни служители и инициативата за разкриване на нова паралелка в Търговската гимназия в Пловдив, която да подготвя такива служители. Съдия Калибацев говори още и за електронните досиета на делата и осигурената максимална степен на сигурност на информацията.

 „След като кандидатствам за втори път, единственото, което искам, е да продължа да работя в същата посока, да решавам всички текущи проблеми и да поддържам една стабилна среда. Мога да кажа, че работата ми като ръководител би била нищожна без помощта на колегите и служителите“, каза в изложението си съдия Иван Калибацев.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина