Избори

Как гласуват вашият квартал: Здрава битка в „Западен“ между ГЕРБ и ПП

Партията на Бойко Борисов печели със стотина гласа в района, Стефан Янев с най-слаб резултат

Здрава битка с минимална победа за ГЕРБ отбелязват изборите за парламент от 2 октомври в район „Западен“. С 3671 гласа срещу 3550 партията на Борисов изпреварва с малко „Продължаваме промяната“ от другата страна на жп-линията по бул. „Копривщица“. Генерално резултатите в квартала повтарят тези от целия град.

Трети са Възраждане с 1629 гласа. Също както и на градско ниво, четвъртото място е за „Демократична България“ с 1193 гласа, със съвсем малко преднина пред БСП – 1136 гласа. Изключвайки ДПС, които обичайно нямат почти никаква подкрепа в „Западен“ (в случая – 87 гласа), най-слабо се представя „Български възход“ на Стефан Янев с 868 гласа. „Военният вот“ изглежда не се е отразил положително на генерала, поне в „Смирненски“.

ГЕРБ печели в 4 от 6-те училища в район „Западен“. Сред тях е „Тодор Каблешков“, където гласуват жителите на „Прослав“ – там ГЕРБ има най-голяма преднина 612:469 срещу „Продължаваме промяната“.

Всъщност без „Прослав“ партията на Кирил Петков и Асен Василев надминава Бойко Борисов с 22 гласа. От 4-те училища в сърцето на „Смирненски“ ГЕРБ печели с малко в „Драган Манчов“, „Елин Пелин“ и „Кирил и Методий“, докато ПП взема преднина във „Васил Петлешков“. „Продължаваме промяната“ печели и в Спортното.

За разлика от „Тракия“, в „Западен“ „Демократична България се представя добре, като почти навсякъде бие БСП (без „Драган Манчов“) и „Български възход“, а в Спортното дори е трета сила пред „Възраждане“.

Как гласува район „Тракия“ – вижте тук.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина