АктуалноГласовеИзбориКварталиНовини

Как гласува вашият квартал: ГЕРБ бие в Тракия, ДБ изостават

Партията на Стефан Янев „Български възход“ е четвърта сила в квартала, ДПС традиционно нямат почти никаква подкрепа

Победа с близо 200 гласа преднина пред „Продължаваме промяната“ постига ГЕРБ в ЖР „Тракия“ на Парламентарните избори от 2 октомври. Партията на Бойко Борисов събира 4873 гласа в района, където се гласува в 72 секции в 4 училища, както и още две секции в Дом за лица с физически увреждания и в Комплекса за социални услуги. ГЕРБ събира приблизително същата подкрепа в квартала, колкото и на предходните избори.

На второ място остава „Продължаваме промяната“ с 4702 гласа. Категорично трети в Тракия е „Възраждане“ с 2463 гласа, които устойчиво увеличават подкрепата си. След тях са БСП с 1680 гласа.

Партията на генерал Стефан Янев „Български възход“ е на пето място с подкрепа от 1395 души. От парламентарно представените партии „Демократична България“ остава чак на шесто място с 1253 гласа, като близък до техния резултат има и „Има такъв народ“. Традиционно в квартала слабо се представя ДПС, които имат едва 138 гласа.

Разбивката по училища не променя съществено картината. Отличава се СОУ „Св. Седмочисленици“, в които „Продължаваме промяната“ печелят с 1441 срещу 1434 гласа пред ГЕРБ. Възраждане са трети, а „Демократична България“ са четвърти, като единствено тук изпреварват и БСП, и „Български възход“, макар и само с по 10-ина гласа.

В процентно отношение най-силно ГЕРБ се представя в „Матевски“, където получава 31% подкрепа, а в Седмочисленици, където ПП бие, партията на Кирил Петков и Асен Василев вземат 29,7% от гласовете. Отличава се резултатът на „Възраждане“ в „Черноризец Храбър“ – близо 16%.

Очаквайте резултати и разбивка на резултатите от останалите квартали и училища в „Под тепето“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина