АктуалноВластГрадътИзбор на редактораНовиниОбщина Пловдив

35 млн. лв. ще струва придобиването на частния имот в парк „Отдих и култура“

Това е стойността на парцела на „Тея Инвест“ според оценката, поръчана от Общината

35 млн. лева от парите на данъкоплатеца би струвало откупуването на частните 81 декара в парк „Отдих и култура“. Това стана ясно на общинската сесия днес.

Това е стойността според оценката, изготвена по поръчка на Община Пловдив от независим оценител, съобщи зам. кметът по финансите Величко Родопски пред журналисти.

На този етап не е ясно каква оценка от своя страна ще представи дружество „Тея Инвест“, с което Общината влезе в преговори за придобиване на имота им зад Братска могила през януари. По непотвърдена информация оценката на частното дружество ще е с поне 5 млн. отгоре.

Темата отново бе отворена на сесията днес, когато граждани взеха думата, за да попитат какво се случва с казуса, придобил такава обществена значимост. Кметът Здравко Димитров отговори, че оценката на общината е готова и че администрацията не е спирала да работи по въпроса през тези няколко месеца от началото на годината. Той добави, че още следващата седмица в Общината ще бъдат поканени за среща представители на групите в местния парламент и на две граждански сдружения, на която да бъдат представени и обсъдени двете оценки – тази на общината и тази на частните собственици.

Цената не е много малка. Ще решим заедно как да продължим по темата, заяви кметът Здравко Димитров.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

5 коментари

  1. Значи, първо ти го крадат нагло и типично по мутренски, после идват “ загрижените“ и най- накрая идват “ спасителите с чуждите пари“ и ни пекат питка… закривай Кочината!

  2. Ето и предисторията на „частния“ имот, който си беше общински, но поради „разсейване“ на редица управленци стана частен – https://prodadenpark.org/%d0%ba%d0%b0%d0%ba-%d0%b4%d0%b0-%d1%81%d0%b8-%d0%ba%d1%83%d0%bf%d0%b8%d1%88-%d0%bf%d0%b0%d1%80%d0%ba-%d0%b2-%d0%bd%d1%8f%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%ba%d0%be-%d0%bb%d0%b5%d1%81%d0%bd%d0%b8-%d1%81%d1%82%d1%8a/

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина