АктуалноГрадътЗелен градИзбор на редактораИзбориНовиниОбщина Пловдив

Община Пловдив ще преговаря за купуване на парцела до Гребната

Общинският съвет на Пловдив прие предложението на кмета Здравко Димитров да влезе в преговори за придобиване на частния парцел в пак „Отдих и култура“ със собствениците „Теа Инвест“. Мнозинството в местния парламент реши да избере точно този вариант за решаване съдбата на зелената площ, като отхвърли три други предложения – на Гражданската инициатива „За парка“, която поска терена да бъде отчужден; предложениeто на Демократична България за частично изменение на ОУП, относно имота и почти същото на председателя на групата съветници от „Съюз за Пловдив“ Евелин Парасков.

Предложението на гражданите бе подкрепено от 15 съветника, но бе бутнато от 27, които се въздържаха.

При гласуването на кметското, за влизане в преговори за придобиване на парцела, „За“ гласуваха 41 от съветниците в залата, а шестима бяха „Против“ – групата на ДБ и нечленуващите в групи Слави Георгиев и Георги Величков.

Здравко Димитров: Няма да правим национализации

Предложението на Евелин Парасков, към което той добави да се инициира частично изменение на ОУП за парцела и от зона за рекреация да стане за озеленяване, събра подкрепата на 19 съветника, но и то не мина, тъй като 22-ма от съветниците се въздържаха.

Това на ДБ – отново за частично изменение в ОУП и за процедиране на ПУП за озеленяване с последващо отчуждаване – бе подкрепено от 20 души, а 26 се въздържаха.

Остава да бъде разгледана още една последна точка, касаеща терена в парка – последната в дневния ред на заседанието. В нея се предлага отмяна на решението на местния парламент, взето на 26 ноември м.г. за приемане на ОУП на Пловдив, но по всичко личи, че и тя няма да мине.

Очаквайте подробности.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

4 коментари

  1. Оставка ! Наплатихте милиони по същата схема за парцела до пощата , сега за парка, който е парк от 70- година ! Разсипахте го тов град от далавери!

  2. КАКТО Е ТРЪГНАЛО, СКОРО БОЛЯРИТЕ ОТ ГЕРБАВАТА КЛЕПТОКРАЦИЯ ЩЕ НИ ПОИСКАТ ДА ВЛЕЗНЕМ В БОРЧОВЕ ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО / ВНУЦИ И ВНУЧКИ = = = ЗА ДА МОЖЕМ ДА СИ ОТКУПИМ ОБРАТНО

    ‘Т’У’Н’Е’Л’А’

    (АМА КАК, НЕ Е ЛИ ПРИВАТИЗИРАН ОЩЕ?)

  3. Докъде може да стигне наглостта на гербаво-червендалестите крадци в града….

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина