АктуалноГрадътИзбор на редактораИзбориМненияНовиниОбщина Пловдив

Здравко Димитров: Няма да правим национализации

Кметът на Пловдив Здравко Димитров смята, че най-доброто решение за казуса с частния парцел от 81 декара в парк „Отдих и култура“ е той да бъде придобит от общината. Димитров заяви, че според него най-доброто решение за гражданите и единственият правен начин е да купим терена.

„Няма да правим национализация“, коментира той в кулоарите на местния парламент, където днес съветниците обсъждат 5 различни предложения по казуса.

Той се срещна с медиите, в момента когато в заседателна зала дадоха думата на присъстващите граждани от инициативата за парка. 11 от гражданите са се записали за изказвания.

Охрана изведе Ашим Асан от Общинския съвет

Така че тези първа, втора, трета точка – всичко това излишно. Някои са в Комисията по устройство на територията, председатели са на комисията, защо не са реагирали!?“ – коментира Зико дебатите в залата.

На журналистически въпрос за варианта частична промяна на ОУП, кметът отвърна, че за това има специалисти и нека те да отговорят. Той подчерта, че за имота има ПУП, който е отразен в Общия устройствен план.

Според него сегашните притежатели на парцела са добронамерени и разбират, че има напрежение. Съгласни са да го придобие общината.

Вижте във видеото на какъв етап са преговорите със собствениците на терена.

Продължава изслушването на гражданите в залата, предстоят дебатите по петте предложения за решаване на казуса.

Очаквайте още подробности.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина