ГласовеМнения

Пловдивчани на протест срещу държавната финансова тесла

Казват „Не на замразяването на важни проекти“ в неделя 
 
Image title
Протест срещу финансовата тесла, която Министерски съвет удари на Пловдив се организира във Фейсбук. Гражданите въстават срещу приоритетно-партийните проекти, които според тях се финансират с 500-те милиона от програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“. Те негодуват срещу решението на правителството за отказ на финансиране и на четирите спуснати от Пловдив проекта- спортната зала Колодрума, булевард Васил Априлов, зоопарка и детската градина. Зад недоволството се обединяват студентите, традиционно протестиращите срещу кабинета Орешарски и куп други втрещени от отношението на държавата към града им пловдивчани.

Правителството задели 500 МИЛИОНА лева за общините и заяви, че ще ги даде на проекти с национално или регионално значение. Пловдив кандидатства, но не беше финансиран и с лев. Практически всички селски общини около Пловдив са получили финансиране. В Русе са отпуснати цели 9 милиона за нова спортна зала, но за довършителните работи на пловдивската зала – отново нито лев. Гражданите на град Пловдив няма да толерираме тази гавра с града ни. Няма да позволим вторият по големина град на България да е демонстративно пренебрегнат и наказателно игнориран от държавата, пишат организаторите на недоволството в социалната мрежа. Мотото на митинга, който ще се организира в неделя, в 12 часа пред общината е „НЕ НА ЗАМРАЗЯВАНЕТО ВАЖНИ ПРОЕКТИ В ПЛОВДИВ”.

Гражданите на град Пловдив внасяме в държавната хазна значителни средства. Държавата да си влезе в ролята и да финансира спортната зала, Васил Априлов и зоопарка. Всички пловдивчани – без партийни знамена – да кажем НЕ на замразяването на Колодрума, зоопарка и Васил Априлов, призовават гневните.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина