Непризнати структури се привикват на партийни предизборни събрания

Гласове

АБВ „кани“ хора от стари списъци за среща с генерал Михов

Това сигнализираха няколко от учредителите на градската и областната структури, които после се оттеглиха

Таня Кънева

Бивши членове от актива на АБВ са привиквани по телефона да присъстват на предизборна среща с водача на листата за Пловдив ген. Михо Михов. Няколко от  учредителите на градската и областната структури, които впоследствие се оттеглиха изпратиха сигнал до редакцията ни, че върху тях се упражнява телефонен тормоз с настоятелни покани за присъствие на събитие, което ще се проведе в началото на тази седмица в Берьозката.  

Става дума за бивши учредители и членове на партията под тепетата, които през март 2015 –а поискаха оставката на зам.-председателя проф. Борислав Борисов, който бе и шеф парламентарната група на партията, и депутат от 16 МИР – Пловдив град. Това стана с аргумента, че проф. Борисов е виновен за смяната на позицията при гласуването на дълга от 16 млрд. лв. Тогавашното градското ръководство на ПП АБВ партията: Христо Барутчиев – председател на АБВ – Пловдив; проф. Георги Паскалев – почетен председател на АБВ – Пловдив; Володя Карамитев – зам.-председател на АБВ – Пловдив; Денчо Христев – председател на АБВ – р-н "Тракия" се оттегли заради разногласия с централата в София. Това доведе до разцепване на АБВ под тепетата и непризнаване на изградените от тях 84 клуба с близо 600 човека. Преференциалния вот и кандидатурата за кмет на Пловдив, плюс неспазване на Устава от страна на централата, накарах преди две години членовете на партията в Пловдив да напуснат, през това време от София се хвалеха с най-много клубове под тепетата, а при появата на разногласия ги обявиха за нелегитимни.

„Сега търсят същите нелегитимни членове настоятелно по телефона, за да присъстват на среща с ген. Михов. Явно са впрегнати секретарки да събират миманс, защото на въпроса „от кога сме легитимни членове на ПП АБВ“ те не могат да отговорят. Или са на голям зор да съберат актив преди вота, че няма как да прекрачат прага на НС“ – питат бившите членове. Тогава, преди 2 години, ни обвиниха, че действаме по поръчка на столетницата, а сега тези действия на какво приличат, е другия въпрос, който си задават пловдивчани.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.