Марин Йончев: Гледах „Записки по българските въстания“, разплаках се и се върнах обратно в България

Гласове

Поддържам форма , като обръщам двора в Първенец с лопата, каза в интервю за Под тепето победителят от „Стар Академи”
Image title
Какво се случи с победителя от първото музикално риалити „Стар академи“ Марин Йончев? Освен, че спечели 200 000 лева и купи къща на родителите си в Първенец, че Дони му написа песен и тя се превърна в хит – „Един безсмислен ден“, Марин замина да учи при сестра си Соня в Швейцария. Преди няколко месеца обаче решава да се завърне в родния град пред реалната възможност звездата му отново да изгрее, този път на световна сцена. „Под тепото“ го издири, за да го попита „Защо?”.

– Може да ти звучи тривиално, но не мога да не попитам каква муха ти влезе в главата, за да се върнеш?
– Не ми се обикаля повече светът. Обичам да пътувам, но съм патриот и това си е. Последният път, когато си дойдох от Лондон, беше след като гледах „Записки по българските въстания“. Изтеглих го от интернет и на една от сериите така се разплаках, че реших да се прибера вкъщи.
– Довърши ли обучението си в Швейцария?
– Приеха ме в Женевската консерватория със специалност „Оперно пеене“, но изкарах до трети курс и прекъснах, макар че ми вещаеха бляскаво бъдеще. Една от преподавателките ми даже ме нарече новия Павароти. За да работя в опера обаче, трябваше да се откажа от всичко друго. Оперната музика не може да се прави на майтап, трябва да ти е на сърце. Но аз съм фен на рока, а рок културата е бунт срещу академичното. Прекъснах и заминах за Лондон. Тове бе първият град, след Пловдив, който обикнах. Започнах да правя рок концерти по клубовете.
– А диплома?Image title

– Не ми трябва диплома. Странен човек съм. Водолей. Имам разни идеи за себе си. Смятам повече да пиша музика, отколкото да пея. Преди време осъзнах, че какъвто и глас да имаш, ако нямаш собствена музика – не ставаш за нищо. Имам много мои композиции, но не съм ги записал. Мога да пея в почти всички стилове, но рокът е моята стихия. Затова направих и група „Модус вивенди“ или „Начин на мислене“. Свирим хард рок. В главата ми се въртят по-значими проекти, но засега ще си трая, докато не подпиша договори.
– Не ти ли трябват пари?
– В България всички са започнали да мислят само за пари. Все за това се говори. Имам, колкото да живея нормално, а като ми свършат, започвам да пея „Заблеяло ми агънце“ или „Money, money, money“.
– Как поддържаш форма?
– Като казах на баща ми, че не се чувствам във форма, той знаеш ли какво направи – събуди ме една сутрин в 6 часа, връчи ми лопатата и ме извади навън да обръщам двора. Та това ми е фитнесът.Image title
В къщата в Първенец имаме 11 котки и едно куче и, като започна да се разпявам – и те с мен. Отказах цигарите, храня се здравословно. Член съм на УНИЦЕФ и „Грийн пийс“. Дотам съм за еко идеята, че като хващам такси, гледам да е на метан. И срещу Фарм вил съм, защото вкъщи си имам истинска ферма.Image title

Image title

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.