ГласовеКултураНовини

Любо Нейков ще е жури на филмовия КЕФФ в Пловдив

Култовият Любо Нейков ще бъде част от журито на Комедийният европейски филмов фестивал – КЕФФ. Уникалното по рода си събитие ще се проведе за втора поредна година в Пловдив в LUCKY Дом на киното. Другите членове на журито, което ще избере най-качественото комедийно заглавие са Юлек Кадзиерски – ключова фигура за младите продуценти в Европа и свързан с комедийния жанр от повече от 30 години, както и Ваня Николова – сценарист на някои от най-успешните български сериали и предавания в последните години, както и хитовия „Голата истина за група Жигули“.

В рамките на второто издание на КЕФФ ще може да видим 12 нови комедии от осем държави. Фестивалът ще се проведе от 30.09 до 07.10 в LUCKY Дом на киното в Пловдив. Конкурсната програма включва шест заглавия от тази година. За да отдаде заслуженото и на публиката, фестивалът ще даде възможност на зрителите да гласуват за най-предпочитания от тях филм.

Част от програмата ще бъдат интересни европейски заглавия, които идват за пръв път в България. В италианския „С цялото си сърце“ ще се срещнем разберем дали присаденото сърце на мафиот убиец ще повлияе на живота на спасения  от него непохватен професор.

„Не е моят тип (на вкус и цвят)“ ни среща с изтънчена френска певица, която записва мечтан албум с любимата си музикантка Дареджан. Когато рок иконата умира, младата певица трябва да преговаря за авторските права с наследника на Дареджан – продавач от пазара, който има други виждания за изкуството.

Италианско-френският „Естествен левак“ ни потопява в света на футбола – майка е готова да пожертва собственото си достойнство за бъдещето на сина си и неговия ляв крак. В програмата влиза и „Лъжецът“ от Франция, в който Жером, компулсивен лъжец е застигнат от проклятие – всичките му лъжи започват да се сбъдват.

Очаквайте скоро цялата програма на второто издание на Комедийния европейски филмов фестивал – КЕФФ.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина