Дадоха общинско жилище на апелативен съдия

Героите на деня

Деница Стойнова ще живее на 107 кв.м. с решение на местния парламент

Тази практика трябва да престане, толкова много хора с ограничени възможности чакат за апартамент, възнегодува съветничката от ДСБ Пепа Деведжиева

Назначената за апелативен съдия преди близо месец Деница Стойнова ще живее в общинско жилище. Това реши днес местният парламент. Почти единодушно общинските съветници подкрепиха предложението на зам.-кмета Димитър Кацарски, изработено по препоръка на ръководителя на Апелативния съд. Старейшините предоставиха за ползване апартамент от 107кв.м. на магистрата, при това в самия център на града, срещу месечен наем от под сто лева. Единствено Пепа Деведжиева се изказа на микрофон по точката, след като даде отрицателен вот преди това. Тази практика трябва да престане. Даваме общинско жилище на съдия с 4 хиляди лева заплата, като освен това и съпругът й има стабилни доходи. А в същото време толкова хора с ограничени възможности чакат за апартамент. Нужда от жилище имат и актьори от театъра, подчерта Деведжиева. С мнението й са солидарни и много от колегите й, но за да се промени нещо, трябва да бъдат преработени правилата за даване на общински жилища.

Споделете ни във:

2 thoughts on “Дадоха общинско жилище на апелативен съдия

  1. И след толкова антикомунистически дрънканици в общинския съвет, за нашите хора комунизмът не си е отишъл. Привилегированите другари с привилегии.

  2. Ми да ги променят правилата общинския съвет тогава – предполагам е в тяхна власт, но дали искат? Пепа е права.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.