БългарияГероите на деня

Четвърт век от възраждането на ротарианството в Пловдив

Ротари клуб Пловдив чества 25-годишен юбилей в полите на Младежкия хълм

Четвърт век от възраждането на ротарианството в Пловдив честваха членове на движението и техни съмишленици в полите на Младежкия хълм. Ресторант Сентрал Парк подслони тържеството за 25-годишнината на Ротари Клуб Пловдив. Ротари Интернешънъл е най-голямата неправителствена организация, член на ООН, с повече от 32 000 клуба в над 200 държави 1 200 000 члена.

Основатели на Ротари Клуб Пловдив и Възстановители на Ротарианството в България са Атанас Чаушев, Лабриян Атанасов и Стоян Червенков. Те получиха специални възпоменателни плакети на официалната церемония за юбилея. Елект-президентът на Клуба Никола Кърнолски поздрави всички гости и връчи благодарствени грамоти и плакети за изключителни заслуги и за тяхната безкористна служба в полза на обществото на повече от 20 бивши и настоящи членове на клуба.

От името на покойния вече Атанас Чаушев, грамотата прие Мая Чаушева. Ротари е призвание и състояние на духа, каза тя. И припомни историята на възстановяването на Ротарианството в България, започнала от Пловдив през далечната 1985 година, и завършила с възстановяването на Ротари Клуб Пловдив на 12 май 1992 година. Ламбриян Атанасов, още един от основателите на клуба и възстановител на ротарианството в България припомни Четиристранния тест, от който се ръководят в действията си всички ротарианци, въведен от Американският ротарианец Хърбърт Тейлър през 1932 година и преведен на повече от 100 езика: "Това ли е истината ? Справедливо ли е за всички, които засяга ? Ще създаде ли добронамереност и по-добри приятелства ? Ще бъде ли от полза за всички, които засяга ?"

Грамота получи и Христо Гюлев- най-младият учредител на Ротари Клуб Пловдив, както и Паст -президентите на клуба Димитър Толев,Любомир Костов, Свилен Каневски, Тома Тетимов, Тодор Христев, Григор Михов, Мирослав Маринов, Тодор Тодоров, Валентин Маринов и други.

Специална лимитирана серия вина по случай юбилея беше приготвила Адриана Сребринова, собственик на винарска изба Боровица и бивш член на клуба, като всеки гост получи за спомен по една бутилка. Тортата беше разрязана от Мая Чаушева и Ламбриян Атанасов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина