АктуалноВластГрадътИзбор на редактораИзбориМненияНовиниОбщина ПловдивРазследване

Семейният хотел на Зико не бил хотел – ВИДЕО

Семейният хотел на кмета Здравко Димитров не било хотел, по думите му. Това разбрахме от днешното изявление на Зико пред медиите. След като обясни, че няма да подаде оставка като градоначалник, но ще го направи като партиен член на ГЕРБ, Димитров отговори на Под тепето относно разследването ни, в което ви разкрихме, че съпругата му Меглена строи апарт-потел в близост до Колодрума.

Жената на Зико строи хотел до Колодрума

“ Не е семеен хотел! Това нещо, което го наричате семеен хотел, преди 20 години купих един автопукнт от Бедо Доганян 300 квадрата и работеше като бензиностанция. Спря да работи. ПУП вкарах, който Тотев ме вкара в съда, 140 човека влезнаха да разписват два пъти. От 7 години или 8 години ПУП, но не ми беше актуално, не ми беше тема. Издадоха ми строително разрешение, но през това време от юг построиха голям блок и не можеше да бъде жилищно. Аз имах готов проект от 5-6 години. Сега дилемата беше дали да е обществено или жилищно. Не може да бъде жилищно, затова същият проект се нарича апарт- хотел и влезна, и това е“, обясни Здравко Димитров.

С това си заключение кметът на Пловдив си призна пред очите на всички, че за да се строи на имота му, са били намерени вратички в Закона- той е заобиколен, от управляващия втория по големина град в България. Излиза, че строежът не е на апарт-хотел, а на жилищна сграда. Само така си пише на информационната табела, тъй като предназначението на имота е такова- „за обществено ползване или апарт-хотел“.

Как е придобит имотът под хотела, който строи съпругата на Зико?

По темата през цялото време той използва първо лице, единствено число. Заяви, че е дал парцела за строителство срещу обезщетение.

Как се променя имотът за хотела на жената на кмета през годините – СНИМКИ

„И го дадох на обезщетение – дори не го строя аз, или моята съпруга. А моята съпруга има бизнес от доста време. Печеливш бизнес. Така че не виждам драма. Има документи може да ги видите. Няма от какво да ме е срам!“, добави Зико. Как е даден за обезщетение обаче, след като съпругата му е възложител на проекта през фирмата си, не ни стана ясно. Може би тя ще го обезщетява.

После стана ясно, че темата за семейния хотел, който по думите на Димитров не е хотел, е обсъждана и с Бойко Борисов. Не стана ясно кога.

„Но както е поднесено на г-н Борисов… не знам. Вика „Абе, строял си хотел“. Викам „Да ни ме бъркате с Тотев. Не съм, нямам хотел аз“. 1000 квадрата е с избата. И не знам колко ще ми се падне като обезщетение на мен, защото е плаващо спрямо цените. Няма такива тяги“, каза Здравко Димитров.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

3 коментари

 1. Не са намерени вратички в закона, бе момко , Тотев като омбашия се е разпореждал на кой да мине ПУП, и на кой да не мине. Дернев, и вместо да се фиксираш в глупости, направи една обективна ретроспекция на управлението на Тотев в Пловдив. Ако знаеш какво значи ОБЕКТИВНА. И културния календар виж, кой как усвоява

  1. Като си толкова окумуш що не ‘земеш ТИ ДА РЕТРО-СПЕКТИРАШ Тотевото управление, па да го плеснеш тук да го публикуваш за нас будалите да ни научиш на ум и разум, а? А?

   Няма да е дребна работа, цели прокуратури месеци и години не могат да се проврат в джунглата!

   кажи си, кажи, не се стеснявай – то така отвисоко надменно никак не е полезно!

   („Ако знаеш какво значи ОБЕКТИВНО“ = ах, сестро! Значи да съвпада с твоето СУБЕКТИВНО, нали?)

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина