АктуалноГрадът

За 154 седмокласници приемът в гимназия в Пловдив още виси

154 седмокласници останаха извън списъците на приетите на трето класиране в настоящата кампания за учебната 2023/2024 г. за гимназиите в Пловдив. Това сочат данни на Регионално управление на образованието, разпространени след III-то класиране за прием в VІІІ клас в неспециализираните училища по държавен план-прием, което приключи днес. От там посочват, че Всеки ученик може да провери резултата си от класирането от сайта https://infopriem.mon.bg, с входящия си номер и кода от служебната бележка.  

В третия тур са участвали 472 ученици, от които 318 са се класирали. 88 от тях в профилирани паралелки, а останалите 230 – в професионални.

Близо 1/3, или 111 от кандидат-гимназистите са приети в гимназия по първо желание.

Вижте Кои са най-добрите гимназии в Пловдив за 2023 г. и още Кои гимназии в Пловдив приемат с най-висок бал.

Припомняме, че Първото класиране за гимназиите в Пловдив бе обявено на 12 юли, а Второто бе публикувано на 19-ти т. м.

Предстои новото четвърто и последно класиране, което бе въведено от тази година. Документи за него ще се подават на 7 и 8 август. Свободните места за ІV етап на класиране ще бъдат обявени на сайта на РУО – Пловдив и в профилите на учениците в платформата https://infopriem.mon.bg до 04 август 2023 г.

Класираните на този – трети етап, имат два дни за записване – 1 и 2 август в училището, в което са приети.

Снимка: dcnews.bg

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина