АктуалноКриминалеНовиниОбщина ПловдивРазследванеСъд

Продължава делото срещу хотелиера, обвинен в побой

Районният съд в Пловдив разпитва свидетели на случката, при която 68-годишният бизнесмен Борис Христев, собственик на хотел в Стария град, преби служител на „Общинска охрана“

Собственикът на хотел „Борис палас“ в Стария град, който преди година нападна и преби общински охранител на бариерата на ул. „Съборна“ и бе задържан за денонощие в ареста, а после пуснат под гаранция, днес отново се изправя пред Районния съд в Пловдив, където е насрочено заседание по делото, в което е обвинен за причинена телесна повреда по хулигански подбуди.

Хотелиерът, нападнал общински охранител, е арестуван

Процесът срещу 68-годишният бизнесмен Борис Христев продължава с разпит на свидетели и изслушване на вещи лица.

На предишното заседание съдията по делото Димитър Кацарев отказа да допусне в залата репортера на Под тепето, а по-късно не допусна и колега от друга медия.

Припомняме, че срещу Христов има повдигнати две обвинения за това, че на 16 март 2023 г. е причинил лека телесна повреда на охранителя С.Д., изразяваща се в оток, охлузване и кръвонасядане в лява скулна област след удари с юмруци, както и за това, че с употреба на сила и заплахи е принудил охранителя да вдигне бариерата за автомобили в Стария град за негов приятел, без да е представил резервация, каквото е изискването по общинска наредба.

Преди да нападне дежурния, подсъдимият се обадил по телефона в кабинката и му „заповядал“ да вдигне бариерата и го заплашил, че ще бъде уволнен.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина