АктуалноГрадътНовиниРазследване

Преместиха спирката на Тунела

Заслон на 47 от масовия градски транспорт на Пловдив, по-известен като спирката на Тунела – Север-Изток, вече е преместена, видя репортер на Под тепето. Съоръжението откъм страната на Стария град вече се намира с 7-8 метра по-близо до пешеходния подлез.

Припомняме, че в началото на януари граждани сигнализираха в редакцията на медията ни, че Унищожават градинката пред сградата до спирката. Те се оплакаха, че общината възложила на частна фирма да изкорени зеленината и да премести спирката. Репортерската ни проверка показа, че инвеститорът има изрядни документи. Стана ясно още, че Спирката на Тунела Север-Изток се мести заради паметник на културата, с цел безопасност за хората, а. дейностите по проеместването са изцяло за сметка на инвеститора.

Тогава той увери, че след преместването на спирката, пространството около нея ще бъде облагородено, включително и с подходяща растителност. Предстои да видим.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина