АктуалноБизнесГласовеГрадътНовиниОбщина ПловдивРазследване

Казусът с градинката до тунела Север: Инвеститорът има изрядни документи

От административна гледна точка няма проблем за преместването на спирка № 47 – Тунела Север-Изток, показа репортерската ни проверка. Както ви съобщихме по-рано днес съседите от квартала сигнализираха, че Унищожават градинката до тунела Север. По думите им Общината е възложила на частна фирма да изкорени зеленината и да премести спирката.

„Инвеститорът има изрядни документи, съгласувани с Община Пловдив, това заяви за Под тепето кметът на район „Централен“.

Георги Стаменов е извършил проверката, след като разбра за сигнала. Той разказа че новият собственик на сградата зад заслона има одобрен проект. Преминати са всички съглсувателни процедури, включително за проучване на археологията в имота, реставрацията на обекта и преместване на спирката.

След разглеждане в съответните комисии, включително тази по Обществен ред, транспорт и сигурност, ЕСУТ и фирмата – концесионер на спирките, е одобрен проект за преместване на спирка № 47 от масовия градски транспорт„, показва проверката.

Заслонът ще бъде изместен с 8 метра надясно по посока на тунела, като всички разходи за това ще бъдат поети от собственика на сградата.

В районното кметство няма постъпила жалба, за голяма община нямам информация, допълни Стаменов.   

Освен това, според одобрените проекти след преместването на спирката, пространството около нея ще бъде облагородено, включително и с подходяща растителност, показа проучването ни.

Пред Под тепето инвеститорът Петър Денчев разказа, че одобряването на проекта му е отнело повече от година.

С много висене, с много чакане, с питане до досада, с работа с много доказани професионалисти в различни свери.

При цялата това напрежение насочено към общината около казуса с парк Отдих и култура, няма такъв луд, които ще си сложи главата в торбата за един заслон. Някои се опитва да нагнети обществено мнение, за да скочи още напрежението под давлението на протестите. Аз адмирирам това, което прави гражданската инициатива за парка. Там има хора, които са доказани специалисти с огромен капацитет и съм сигурен, че който от тях се заеме със случая няма да намери нищо нередно„, коментира Денчев.

Очаквайте подробности за проекта.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

2 коментари

  1. Иска да си направи паркинг за джупа или беенвето новоизлюпеният кожодер. А също така изглежда ,че Във Мазето е получило приличен хонорар да се раздраска в негова защита

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина