АктуалноГрадътКварталиКриминалеНовиниРазследване

Полицаят, шофирал с над 100 км/ч, опитал да прикрие нарушението

Шефът на МВР-Пловдив поиска оставката му. Началникът на V-то РУ в Тракия още не е реагирал на поканата да я подаде

Началникът на Пето РУ в Тракия – главен инспектор Иван Чочков, за когото днес стана ясно, че е шефът на Районно, шофирал с превишена скорост по градските булеварди, е направил опит да прикрие нарушението, като повлияе на полицейските служители, които са го констатирали. Информацията съобщи съобщи директорът на ОД на МВР-Пловдив старши комисар Георги Чергов на брифинг днес.  

Припомняме, че ст. ком. Чергов назначи проверка по случая, за която разпореди да приключи във възможно най-кратък срок. Директорът на областната дирекция обяви днес пред медиите, че е поискал оставката на Чочков, но към този момент няма отговор от страна на шефа на районното управление.

„Когато разбрах, го извиках при мен. Запознат е, че съм разпоредил проверка. След като е разбрал, че е заснет със значително превишена скорост, е направил опит да въздейства върху служителите, констатирали нарушението. 

Гл. инсп. Иван Чочков ще понесе административно-наказателна отговорност, защото информацията се оказа е вярна.

Намирам това поведение за недопустимо и укоримо. В тази връзка считам, че той трябва да поеме и морална отговорност. Поисках да освободи заемания от него пост.

Към момента нямам изразено становище от него“, заяви ст. ком. Георги Чергов пред медиите в Пловдив. 

Шефът на пловдивската дирекция уточни, че не разполага с правомощия директно да уволни гл. инсп. Иван Чочков. 

По случая тече проверка. 

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина