АктуалноКриминалеНовини

Шефът на Пето Районно в Пловдив е шофирал с превишена скорост

Началникът на Пето районно управление на полицията в Тракия главен инспектор Иван Чочков е служителят на ОД на МВР-Пловдив, за които в края на миналата седмица стана ясно, че е засечен по пловдивски булевард да шофира с превишена скорост личния си автомобил.

Шеф на Районно в Пловдив карал с над 100 км в града

Припомняме, че още същия ден Директорът на Областната дирекция старши комисар Георги Чергов назначи проверка по случая, за която разпореди да приключи във възможно най-кратък срок.

Проверката е установила драстично нарушение на ограничението на скоростта за движени по пътищата в градски условия, съобщи днес на нарочен брифинг ст. ком. Чергов.

Той обяви, че е поискал от гл. инсп. Иван Чочков да постъпи морално, като сам подаде оставката си от поста „началник на V-то РУ“.

„Много бързо стана ясно, че изнесената в медиите информация касае началника на Пето районно управление. Извиках го при мен. Иван Чочков ще понесе административно-наказателна отговорност, защото информацията се оказа е вярна“, разказа ст. ком. Чергов.

Пето районно управление

До провеждане на брифинга в сградата на ОД на МВР, оставката все още не е била входирана, разбра Под тепето.

Оказа се също, че нарушителят на Закона за движение по пътищата има и второ провинение.

Очаквайте подробности.

Снимка на корицата: Награждаване на отличени служители на Пето РУ/ кмета на Тракия Костадин Димитров, двамата отличени – младши инспектор Георги Матански и младши инспектор Станислав Недев, началника на V-то РУ на МВР главен инспектор Иван Чочков и Георги Гатев, който е инициатор на събитието. 

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина